Ezüstérem Burgundiából

A rangos Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen ezüstérmet nyert el a Kovács Nimród Borászat 2011-es évjáratú Chardonnay bora. 40 ország 794 bora versengett az érmekért, melyek közül 4 magyar borászat kapott elismerést, ezüstérmet.

A versenyen összesen 49 aranyat, 177 ezüstöt és 39 bronzérmet ítélt oda a szakmai bizottság. 

 

 

Ezüstérmet nyert el a Kovács Nimród Pincészet 2011-es Chardonnay bora a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen Burgundiában. Az eseményt minden év márciusában rendezik meg. Idén 40 ország 794 bora versengett az érmekért. A verseny nehéznek bizonyult, a magyar borok összesen 4 ezüstérmet hoztak el.


A Kovács Nimród Borászat győztes bora klasszikus burgundi technológiájával készült, melynek lényege a kis tölgyfahordós (francia és magyar barrique) erjesztés és a seprőn tartás, többszöri felkeveréssel. Sajátos ásványosságát válogatott dűlők vulkáni talaja, friss eleganciáját, élénk savait a hűvösebb mikroklíma alakította. Érett körte és alma illata, csöppnyi vajassága, háttérben bujkáló enyhe füstössége és hosszú lecsengése ragyogóan tükrözi a borászat Nyilasmár és Nagyfai birtokok (Monopole) egyedi terroir-jának adottságait és a fajta világszerte ismert arculatát.

 

A borászat filozófiája szerint a jó bor lényege az egyedülálló szőlőtermő dűlőkben rejlik. „Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert az egri bortermelő vidék legjobb terroirjai közül három a tulajdonunkban van, összesen 30 hektáron gazdálkodunk. A Noszvaj melletti Nyilasmár és Nagyfai dűlők mellett a város szent hegyén, a Nagy Eged-hegyen is rendelkezünk területtel.

Eger adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához hasonlíthatóak. Emiatt nagyon jól érzi magát a borvidéken a Chardonnay és tud ilyen szép bort produkálni.” – Marczis Tamás, szőlész.

 

A Kovács Nimród Borászat idén ünnepli fennállásának 5. évét, melyet programsorozattal kíván megünnepelni. 

Hozzászólások

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától