Bemutatkozás

Álmodunk egy bort, a Budaházy– Fekete Kúria  borát, amely bor felmutatja Erdőbénye, a szőlős kertjeink, a pincénk szépségét, harmonikus kapcsolatát a környezettel, a terület örökségével. A pince nemcsak egy eszköz a jó bor készítésére, hanem meghatározó vektora a megálmodott bor imázsának. Nem egyszerűen csak őrzői vagyunk egy örökségnek, hanem építői, alkotói is kívánunk lenni.

 

Szőlő feldolgozás, Bor készités:

 

  • A szőlő válogatásaa minőségi borkészítés alapja,
  • Válogatás az eltérő egészségi állapot és érettség ill. a Botrytis Cinerea-val való fedettség függvényében.
  • Botrytises termés áztatása, az áztató tartályok töltése, ürítése gravitációval. A nemes aszúszemek mozgatása kíméletes, mechanikus hatástól mentes, csökkentve a botrytis glükán kioldódásának lehetőségét.
  • Fehér bor készítés erjesztés előtti szakaszának fontossága: Mustülepítés tartályban, erjesztés fahordóban, a dongaboltozatos térben: Pince, tartályos tér, erjesztő – hőmérséklet stabilizálása, esztétikus léptékek kialakítása, az épület harmonizálása a környezettel.
  • Aszú erjesztő
  • Hőmérséklet szabályozás
  • Fahordó, föld alatti pince: borérlelés 20-40 hordó – zempléni tölgy
  • Palackos érlelő

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától