Bemutatkozás
A pincészetet Deé Géza alapította 1984-ben. Szakmai tapasztalatát a Badacsony vidéki Pincegazdaság győri kirendeltségénél, majd a Csopaki Termelőszövetkezetnél szerezte. A családi gazdaságban édesapámmal és nővéremmel dolgozunk. Mára összesen 18 ha-t művelünk, melyből 14 ha saját tulajdon. Szőlőink nem csak Győrújbaráton helyezkednek el, hanem a környező településeken is, Tényőn, Felpécen és Győrszemerén. (Ha egy átlagos futballpályát veszünk alapul, csaknem 26 pálya területével egyezik a megművelt területek nagysága. A borok mennyisége (kb. 420 hl) elférne egy 6 méter széles, 7 méter hosszú 1 méter mélységű medencében. Terveink szerint a jövőben négyszer ennyi mennyiség lesz borból.)
A termesztett fajták közt megtalálhatók a vidék jellegzetes fajtái, mint az Olaszrizling, Rajnai rizling, Chardonnay, Tramini, de ezek mellett kiváló borok készülnek Irsai Olivérből, Sauvignon Blanc-ból, Muscat Ottonel-ből és Kékfrankosból (rozé) egyaránt.
Deé János, szőlész-borász