BOGYÓLÉ 2005-2011 Best of kiállítás

Hét év termését visszanézve úgy gondoljuk, itt az ideje annak, hogy az ifjú művészek nagyobb publicitást kapjanak a legjobb pályamunkákat felvonultató kiállítás keretében. 
 

2011. november 10 – 29-ig tartó Bogyólé Best of kiállítást szervezünk Pécsett a Király utcai HATTYÚHÁZ Galériában (A Közelítés Művészeti Egyesület volt kiállítóterme).

A kiállítás időszaka:
Vernisszázs: nov. 10 csütörtök 18.00 – rendhagyó megnyitó, újborbemutató
Finisszázs: nov. 29. vasárnap - művész piac advent első vasárnapja alkalmából

Részletek hamarosan! 

 

"Előzmény":


A bor
A Bogyólé a Vylyan Pincészet újbora. A villányi lankák „bozsoléja” a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé nuvo] hagyományait követve készül. E különleges borkészítés lényege, hogy maga a bor a bogyón belül születik, erre utal a „Bogyólé” elnevezés.

A címkepályázat
Mivel nem csak a belbecs, hanem a külcsín is fontos, a Bogyólé címkéjének megtervezésére hetedik éve művésznövendékeket kérünk fel. A pályázók köre: a PÉCSI Tudományegyetem jelenlegi és volt hallgatói (30 éves korig!), főként a Művészeti Kar hallgatói, valamint a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium diákjai. Az első helyezett 15-20 ezer Bogyólé palackon láthatja viszont munkáját, emellett ötvenezer forint alkotói díjat és természetesen bort vihet haza! A pályázatok színvonala miatt minden évben második és harmadik helyezettet is választott a zsűri. Minden évben együttműködő partnerünk a PÉCSI Tudományegyetem Művészeti Kara és a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola tanárai.

Miért Pécs?
A pályázat kiírói - a Vylyan Pincészet – nem csak művészlelkek, művészetpártolók, de lokálpatrióták is.

Miért ifjú művészek?
Egyértelműen a tehetségkutatás a célunk, a nyertes felbecsülhetetlen referenciával így egy nagyot léphet a Nagybetűs Életbe.
Emellett az újbor bor frissessége, üdesége, lendülete fiatal tervezőt kíván: bízunk abban, hogy a fiatal művészek ráéreznek az újbor hangulatára, a címke egyedisége, pimaszsága, frissessége ezt tükrözze.

Hogy mindez sikerült-e, megnézheti novemberben nyíló Bogyólé best of 2005-2011 c. kiállításunkon!

 

További információ: Iványi Emese, 30/458-11-08, vylyan@vylyan.hu; www.vylyan.hu

Hozzászólások

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától