Bemutatkozás

Garger pince:    

 

2004-ben a Vas-hegy magyar oldalán azzal az elhatározással telepítettünk  4 ha szőlőt, hogy Vaskeresztest mint termőhelyet felvezessük a minőségi borok térképére. 20-30 éve elhanyagolt, de kitűnő adottságú  területeket vettünk újra művelés alá 5.000 tőke/ha tőkeszámmal.

A területünk 90 %-án kékfrankost, 10 %-án merlot fajtát telepítettünk.

A szőlőben következetes zöldmunkával és 4.000-4.500 l/ha-os terméskorlátozással igyekszünk jó minőségű alapanyagot termelni.

A bortechnológiában a hagyományos eljárásokat követjük. Erjedés max. 1.000 literes kádban, kézi csömöszölés, almasav bontás tartályban. Mindez fajélesztők, enzimek és egyéb segédanyagok nélkül. Az újbort ezután használt barrique hordóban (500 l) érleljük  12 hónapig.

Nagy gondot fordítunk arra, hogy minden munkafázishoz megfelelő hőmérsékletet biztosítsunk. Ez az egyetlen, amit a modern technika  vívmányaiból alkalmazunk.

12 hónapos érlelés után hordóválogatásra kerül sor, majd egy mobilpalackozó segítségével palackba ill. kartonba kerülnek a kiválogatott tételek.

A borok egy éves palackos érlelés után kerülnek forgalomba.

 

Tudatosan törekszünk arra, hogy a hordó a háttérben maradjon és a terroir jelleg a borban minél intenzívebb legyen, hogy  borunk a magyar kékfrankosok új színfoltja lehessen.

 

Eredmények:

-Kékfrankos 2006         2010-ben a Nyugat-mao.-i Egyetem bora. Erre a versenyre csak a                                                 Soproni Borvidékről és csak kékfrankossal lehet nevezni

-Kékfrankos 2007         2011-ben  a Nyugat-magyarországi Egyetem bora

-Kékfrankos 2009         Top 100 magyar bor 53. helyezett

                                   Syngenta Borverseny aranyérem

-Kékfrankos 2012         Top 100 magyar bor 24. helyezett

-Kékfrankos 2014         Winelovers kékfrankos teszt TOP 10 helyezés

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától