Bemutatkozás

 

Halasi Pince Villány

Halasi Gergely pécsi üzletemberként és lokálpatriótaként a család régi álmát valósította meg, amikor létrehozta a róla elnevezett villányi pincészetet és a hozzá kapcsolódó, étteremmel, panzióval felszerelt gasztroturisztikai épületegyüttest. Bár a Halasi Pince Villány legfiatalabb borászatai közé tartozik, megközelítőleg 15 hektár saját szőlővel a legjobb terülteken, az már most látszik, hogy méltó társa a nagy villányi márkáknak. A tulajdonos, Halasi Gergely, az egy személyben szőlész és borász Héhl István, a legendás Susogó étterem, illetve a budapesti Symbol egykori chefje, Pápics Roland és a borbirtokvezető, Hidvégi Balázs célja nem más, mint szigorú hozamkorlátozással, kézműves eljárásokkal nagyszerű prémiumborokat létrehozni, és mindezek mellé komplex, a legapróbb részletre is kiterjedő gasztronómiai, ízbeli és nem utolsósorban vizuális élményt adni.

Nagyszerűen példázza ezt a frissen bejelentett „Halasi borcsokor” - koncepciózus, a szelekció-jelleget hangsúlyozó, virágokról mintázott címketervek, harmonikus ízek, jól eltalált, egymáshoz illeszkedő szőlőfajták, a hozzájuk alkalmazkodó eljárásokkal. A halasi Pincészet első borai 2012-ben jelentek meg, tehát valóban nagyon fiatal borászatról van szó. De annyi bizonyos, hogy fiatalsága ellenére elképszető potenciál rejlik a pincészetben, amit hamarosan a legnagyobbak között emlegetünk majd.

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától