Bemutatkozás

A borászat ültetvényei és létesítményei a Balaton észak-nyugati csücskénél, a Tapolcai medence nyugati lankáin terülnek el. A szőlészetet-borászatot 1997-ben idősebb Kázsmér János alapította, melyet a harmadik generáció Kázsmér Szőlőbirtok és Pincészet néven fejleszt tovább. A család felmenői 1982-ig földműveléssel, szőlőműveléssel, bor termeléssel foglalkoztak. Közel húsz évre megszakadt ez a foglalkozási ág a családban, majd 1997-ben idősebb Kázsmér János nyugdíjasként visszatért az ősi foglalkozáshoz.

A szőlész-borász tudás, tapasztalat pótlásaként külföldi - olasz, francia - szakembereket hívtunk segítségül az üzleti és technológiai tervek elkészítéséhez. 
1997-ben épült fel a teljes vinifikációs kapacitás a hordós bor előállításához, majd 2002-ben jött létre az érlelő és a palackozó üzem. Az ültetvények telepítése és borászati üzem kialakítása az akkori legkorszerűbb technológiai bázison történt. A folyamatos fejlesztéseknek hála ezt a legkorszerűbb szintet a mai napig megtartottuk. A borászat a saját és a környék, főleg a Lesence-vidéke termelőinek szőlőjét dolgozza fel, kapacitása 30.000 hektoliter. 2015-ig termékeink Lesence néven jelentek meg a kül-,illetve belföldi piacokon, 2015-ös évjárattól már a család neve alatt, azaz: Kázsmér néven forgalmazzuk borainkat.
A Kázsmér Pincészet az évszázados tradícióknak, valamint korunk tudományos-technikai fejlődésének, eredményeinek ésszerű ötvözete. 

http://www.kazsmerpinceszet.hu/

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától