Bemutatkozás

Családunk az elsők között indult el a magángazdálkodás gödrökkel, kátyúkkal, akadályokkal teli útján, Kecskés József pincegazda vezetésével.

Nyitottan az új időkre, mégis a hagyományokat követve kezdte meg pincénk önálló életét. Az akkor megfogalmazott filozófia a mai napig változatlan: minőségi, tradicionális borok megalkotása.

Pincészetünk ma 6 hektár területen gazdálkodik, amely elsősorban vörös szőlőfajtákkal van betelepítve. Kínálatunkban a portugieser, kékfrankos, zweigelt, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot a meghatározóak, de mellettük minden évben készül 1-2 fajta fehérbor is.

Pincészetünk több fajta cuvée borral is szolgál vendégeink számára. Ezeket a házasításokat testes vörösborokból készítjük. Pincénk zászlós borának az Amáta Cuvée számít, mely cabernet franc és merlot házasításából születik.

 

A feldolgozó tetőterében alakítottuk ki borozónkat, ahol 60 fő tud kényelmesen helyet foglalni. A borkóstolás mellett lehetőség van étkezésre is.  Vendégeinket házi alapanyagokból, családunk régi, bevált receptjei alapján készített ételekkel várjuk. Előzetes egyeztetés után az alábbi ételeket kínáljuk: hidegtál (házi sonka, stifolder, hurka, disznósajt, körözött), töltött káposzta, malacsült, pörkölt.

Villány "Fő" utcáján üzemeltetjük Borházunkat, ahol lehetőség nyílik borkóstolásra és hideg étkezésre is. A megpihenni vágyó vendégeink számára itt rendelkezésre áll 2 vendégszobánk is. Nagy szeretettel várjuk ide vendégeinket, hogy borainkat megkóstolják, a megismert ízeket magukkal vigyék és asztalukra tegyék hétköznapokon és ünnepnapokon egyaránt.

 

 

 

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától