Bemutatkozás

 

A Balatonfelvidéki borvidéket nem egyedül a megkülönböztetésre érdemes, ellenõrzött eredetû borainak sajátosságai, hanem a bennük is megtestesülõ természeti környezetének, történelmének, kulturális hagyományainak egyedisége együtt teszik különösen figyelemre méltóvá, Európa kellõs közepén. Mint Eötvös Károly írja: "A Balaton és Bakony ez a két fönséges természeti tünemény egymást öleli át, egymásra árasztja fényét és sugarát, hagyományait, költészetét." A Balatonfelvidéki borvidék szõlõhegyei pedig értékes gyöngyfüzérként mindenhol ott sorakoznak, ahol e két csodálatos tájegység ölelkezik. Apáról-fiúra szálló õsi intelem: " A hegyek büszke magasán hagyjátok meg a magyar szõlõt! Szûrjetek a magasban olyan bort, amilyen isteneknek, királyoknak, igaz embereknek való, ünnepet nyújtó italként!"

A Balatonfelvidéki borvidék az ország egyik gyöngyszeme. A szőlő- és bortermelést a rómaiak honosították meg e területen.

 

A PAPP-BOR BT. családi tradíciókra alakult. Törekszünk a borvidéken a szőlőtermelésből származó kiváló minőségű, magas fogyasztói értékű hordós és palackos borok készítése, előállítása. A borkészítés során a hagyományos és korszerű borászat értékeit kívánjuk ötvözni. Célunk, hogy a termékeink a minőségi borok palettáján kiváló minőséget képviseljenek.

Boraink kis és nagykereskedelemben egyaránt megtalálhatóak. Pincészetünk részt vesz a helyi illetve az országosan megrendezett rendezvényeken.

www.papp-bor.hu

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától