Bemutatkozás
A pincészetet 1999-ben Rókusfalvy Pál alapította az Etyek-Budai borvidéken, Etyeken, az Újhegyen.
A pincészethez 6 hektár szőlőterület tartozik, ebből 2,5 ha sauvignon blanc (Orbán dűlő, Pázmándi dűlő), 1 ha pinot noir (Öreghegy dűlő), ½ ha olaszrizling (Öreghegy dűlő), ½ ha pinot blanc (Újhegy dűlő), 2/3 ha szürkebarát (Öreghegy dűlő), 1/3 ha chardonnay (Orbán dűlő, Öreghegy dűlő) és 1/3 ha zöld veltelini (Öreghegy dűlő). Az ültetvények jellemző térállása 3x2 méteres ikertőkés (3 ha), 2x1 méteres (2,5 ha).
A pincészet három egymás mellett fekvő részből áll: a présházban lévő bemutatópince, egy palackos pince és egy feldolgozópince.
A feldolgozás a bogyózás utáni áztatást követően félautomata présen történik.
Erjedést követően a bor hagyományos módon 2 és 5 hl-es tölgyfahordókban és 10, illetve 25 hl-es hűtött acéltartályokban érik, majd az egyszeri fejtés után tavasszal palackozásra kerül.
A borokat a Rókusfalvy Pincében, a Rókusfalvy Fogadóban és néhány közkedvelt budapesti étteremben lehet fogyasztani.