A cseresznye, cseresznyebor bemutatása

Azt, hogy a magyar bor híres már mindenki tudja, de hogy a gyümölcsboraink is azok, ezt talán már kevesebben. Ismerjük meg a gyümölcsborok fogalmát és változatait.

Gyümölcsbornak nevezzük a különböző gyümölcsök, virágok, termések levének erjesztéssel készült mérsékelt fokú alkoholos italokat. A bor elnevezés kizárólag a szőlőből készült italra vonatozik, bár ez csak Magyarországon van így, külföldön a gyümölcsbort is bornak hívják. Nálunk a más gyümölcsből, vagy virágból és termésből készült italt kizárólag gyümölcsbornak hívhatják.

A gyümölcsbor fogyasztása kis mértékben ugyanolyan jótékony és gyógyító hatással bír, mint a bor. A gyümölcsbor készítése igen nagy szakértelmet kíván, és sok odafigyelést.

A cseresznye esetében is fontos, hogy minőségi bor csak teljesen beérett, már aszalódni kezdő, de hibátlan, szennyező anyagoktól megtisztított gyümölcsből nyerhető.

Forrás:
Wikibooks
NőiNetCafe

 

Cseresznyéből készített néhány bor:

Mokos Cseresznyebor

 

Borvidékek, ahol termesztik:

Villányi borvidék

 

Pincészetek, ahonnan Cseresznyéből készült bor rendelhető:

Mokos Családi Pincészet

 

 

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától