A Cirfandli szőlő

Pécs zászlós bora

A Cirfandli későn érő fajta, bora fűszeres illatú és zamatú, kemény karakterű, nagy évjáratokban kiemelkedő minőségű. Igazi pécs-baranyai specialitás ez a szőlő- és borfajta, unikum, a Pécsi borvidéken kívül az országban máshol nem is terem, máshol az országban nem állítható elő, s egyaránt kötődik a tájhoz, gasztronómiájához, a borturizmushoz. Az ausztriai tapasztalatok alapján elmondható, hogy a cirfandli nagyon sokarcú, ezért roppant nagy érték. Gumpolskirchen környékén több száz hektáron termesztik, s ott készítenek belőle többek között száraz, félédes, késői szüretelésű bort – összesen nyolc-kilenc félét –, sőt borpárlatot, de még pezsgőt is.

Forrás:
pecsicirfandli.blogspot.com

 

Cirfandliból készített néhány bor:

Cirfandli, Pécsi Cirfandli, Pécsi Cirfandli, Cirfandli, Cirfandli, Pécsi Cirfandli

 

Borvidékek, ahol Cirfandlit termesztenek:

Pécsi borvidék

 

Pincészetek, ahonnan Cirfandliból készült bor rendelhető:

Radó Pince, Hárs Család bioPincészete

 

 

 

 

Borkedvelőknek

  • bejelölheti kedvenc borait
  • értesülhet a legfrissebb akciókról
  • követheti a borvilág híreit
  • közvetlenül rendelhet kedvenc borászától